Založ si blog

Nástroje človeka

 

Najskloňovanejšie slovo dnešných čias sú peniaze. Peniaze sem peniaze tam, bla bla bla. Ukazuje sa že sú „fenomenálny“ nástroj moci a ovládania más. Nemajú obdobu. Dokážu zázraky, menia  vodu na víno a kameň na zlato.Takéto univerzálne schopnosti nemá  ani vesmír.V tom je kameň úrazu, peniaze majú v podstate extrémny základ. Polarizujú svet a život vôbec. Od doby kamennej až k „dobe penažnej“ to je úžas. Neviditelný vládca finančník tahá za nitky.Mám ale pocit že jeho vláda sa blíži ku koncu, dýcha mu na chrbát nový čakateľ. Je ním „INFORMÁTOR“ patrí medzi udatných,prísnych a spravodlivých. Ale „finančník“ sa nevzdá bez boja, prvé bitky už prebehli.

 

Verím že príde Informačný zlom..Ked bude naozaj dostatok uvedomelých informovaných ludí pomyselné váhy sveta by sa mohli dostat do rovnovážnej polohy. Pomyselný vládca peňazí by zostúpil a zaujal miesto verného služobníka. Informačná doba  neznamená že máme informačné technológie, ale že sme dosiahli kriticku hranicu pravdy! Niektoré vlády označili internet za globálnu hrozbu, áno ma skrytý potenciál vraziť kudlu do srdca svetovému finančníkovi. Vládu by mohli prevziať informácie, uvedomelosť, bdelosť a pravda. A pravda nie biela alebo čierna, pravicová alebo ľavicová tá proste je.

 

 

Svet rozdelený zlatým rezom

05.06.2012

Jedine svet rozdelený zlatým rezom môže fungovať môže žiť môže zdravo rásť, všetky ostatné modely fungovania a žitia sú vopred od súdené na zánik. Vesmír nám niečo dôležité zanecháva poznáme to používame to už storočia ba i viac. Architekti a umelci nemôžu bez neho žiť. Ale je čas aby ho praktizovali všetci. Pomer dvoch princípov, dvoch protikladov, [...]

Logika paradoxu

30.05.2012

„Ticho tráva seďte tráva rastie sama.“ čo tým chcel učiteľ povedať? Chcel tým povedať že príliš zasahovania do života ničí základy vášho života vaše ho bytia. Základom činnosti je nečinnosť. „Skalená voda v tichu a v pokoji sa stáva čírou.“ Len skús vyčistiť zakalenú vodu tvojou aktivitou tvojou činnosťou , ešte viac ju zamútiš. [...]

Pravda na dnes

04.03.2012

„Zmyslom života je hľadať pravdu.“ „Vrcholný zákon vesmíru je rovnováha a rovnováha nie je nič iného ako pravda.“ „Základnou jednotkou a základným stavebným kameňom života je pravda.“ “Všetky cesty vedú do jediného cieľa, tým cieľom je pravda.“ „Pravda vo svojej múdrosti berie všetko nebráni sa ničomu , musí obsahovať všetko inak by to nebola [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 10830x
Priemerná čítanosť článkov: 1547x

Autor blogu

Kategórie