Založ si blog

Nastolenie nového svetového poriadku

…komunizmus , kapitalizmus  nastupuje nový  -izmus.  Informacionizmus alebo informačný zlom je kritické množstvo potencionálnej pravdy.

V malých prehľadných celkoch bolo  len málo miesta na manipuláciu verejnej mienky a podvody na vlastných. Malý prehľadný kmeň bol transparentný, vedel o všetkom čo sa v klane udialo. V prvých kmeňoch bola Infokracia. Pravda sa len ťažko mohla skresliť.

Nuž ale v miliardovom globálnom kmeni je to už horšie. Donedávna len hŕstka ľudí držala stádo v šachu.Mediálna mašinéria tlače a rádia dua Finančník – politik.Nástupom internetu, vzdelanosti a nezávislých médií sa vytvára akési spoločné kmeňové vedomie. Akási neviditeľná informačná ruka rovnováhy. Naberá na sile a význame, vláda informácií. Kmeňové spolužitie upgrejdované na miliardy.

Neviditeľná ruka slobodného internetu má skrytý potenciál harmonizovať silne ale naozaj silne narušený svet. Informacionizmus  ako nový smer nahradí kapitalizmus. Vláda informácií. Globálny super počítač „Internet“ je účinnou opozíciou, proti moci penazí a zbraní hromadného ničenia,vláde finančníka a politika. Len informovaný a bdelí ľudia môžu udržovať svet v rovnováhe.

Ľudstvo čaká na informáčný zlom.

Svet rozdelený zlatým rezom

05.06.2012

Jedine svet rozdelený zlatým rezom môže fungovať môže žiť môže zdravo rásť, všetky ostatné modely fungovania a žitia sú vopred od súdené na zánik. Vesmír nám niečo dôležité zanecháva poznáme to používame to už storočia ba i viac. Architekti a umelci nemôžu bez neho žiť. Ale je čas aby ho praktizovali všetci. Pomer dvoch princípov, dvoch protikladov, [...]

Logika paradoxu

30.05.2012

„Ticho tráva seďte tráva rastie sama.“ čo tým chcel učiteľ povedať? Chcel tým povedať že príliš zasahovania do života ničí základy vášho života vaše ho bytia. Základom činnosti je nečinnosť. „Skalená voda v tichu a v pokoji sa stáva čírou.“ Len skús vyčistiť zakalenú vodu tvojou aktivitou tvojou činnosťou , ešte viac ju zamútiš. [...]

Pravda na dnes

04.03.2012

„Zmyslom života je hľadať pravdu.“ „Vrcholný zákon vesmíru je rovnováha a rovnováha nie je nič iného ako pravda.“ „Základnou jednotkou a základným stavebným kameňom života je pravda.“ “Všetky cesty vedú do jediného cieľa, tým cieľom je pravda.“ „Pravda vo svojej múdrosti berie všetko nebráni sa ničomu , musí obsahovať všetko inak by to nebola [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 10835x
Priemerná čítanosť článkov: 1548x

Autor blogu

Kategórie